reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem

Recept na chutný eintopf ze zeleniny a mletého jehněčího masa. Pokrm můžeme připravit i z mletého hovězího masa.


  • 2,7

    24×

    2,6 24
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Středně velkou cibuli pokrájíme na kousky, česnek na plátky a velkou mrkev na silnější kolečka. Nové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Mladou cuketu nakrájíme na kostky. Zelené fazolové lusky pokrájíme na kousky.

Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem a domácí rajčatovou šťávu. Restujeme jen krátce, až se vše pěkně rozvoní, přidáme mleté jehněčí maso, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ale nesolíme, aby maso zůstalo šťavnaté, za stálého míchání restujeme do hněda.

Dále postupně přidáme zeleninu a necháme zkaramelizovat. Nejprve přidáme pokrájenou mrkev, následuje cuketa, potom přidáme rozmarýn a tymián (čerstvé či sušené). Dále přidáme pokrájené brambory, podlijeme malým množstvím vařicí vody, přikryjeme pokličkou a dusíme na středním plameni za občasného promíchání. Když je všechno téměř měkké, přidáme pokrájené zelené fazolky a už odkryté bez pokličky dovaříme.

Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem servírujeme v hlubokém talíři samostatně bez přílohy. Kdo chce, může zajídat krajícem domácího chleba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Letní zeleninový hrnec s mletým jehněčím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.