Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Tuňáka a kukuřici necháme okapat. Okapané olivy nakrájíme na kolečka. Několik oliv necháme vcelku na ozdobu.
Ledový salát zbavíme ovadlých horních listů. Čersvé listy ručně potrháme na kousky - sousta.
Na talíř klademe salát, rajčata, okurky a proužky papriky. Do středu talíře položíme okapaného tuňáka a nakrájená vejce. Posypeme kukuřicí a krájenou cibulí. Nakonec vše dozdobíme olivami.
Letní salát s tuňákem podáváme s křupavou bagetou, olivovým olejem a vinným octem, solí a pepřem. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastní potřeby.