reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Letní omáčka ze žlutých máslových fazolek s koprem a vepřovým perkeltem

Recept na osvěžující omáčku ze žluté máslové fazole, ideální pokrm v horkém létě.


  • 2,4

    17×

    2,4 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Když nestíháte péct: Snadné nepečené cukroví na poslední chvíli

16. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 697 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Postup přípravy

Máslové žluté fazolky zbavíme bočních vláken, odřežeme oba konce, očištěné lusky umyjeme a pokrájíme šikmo na cca 0,5 cm kousky. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno.

Pokrájené žluté máslové fazole dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a vaříme cca jen 10 minut, protože se ještě bude vařit se zásmažkou. Stroužky česneku očistíme. V pánvi na rozehřátém oleji připravíme zásmažku z cibulky, mouky a mleté sladké papriky. Zásmažku naředíme mlékem, přilijeme do vařících se fazolek a spolu vaříme ještě 15 minut

Potom vypneme plamen, přidáme prolisovaný česnek a přikryté pokličkou necháme chvíli odstát, aby česnek omáčku pěkně provoněl. Kopr omyjeme, odstraníme stopky a nasekáme na jemno. Kopr přidáme do hotové omáčky, kterou dochutíme octem a cukrem. Vepřové plecko pokrájíme na menší kostky.

Na cibuli orestované na rozehřátém oleji opečeme kostky vepřového plecka. Přimícháme mletou sladkou papriku, podlijeme trochou vroucí vody, osolíme a přikryté pokličkou maso podusíme doměkka za občasného podlití vodou. Ve výsledku šťávy nemá být mnoho a je třeba dávat pozor, aby se paprika nepřipálila. Šťáva se nezahušťuje moukou, protože šťávu zahustí rozvařená cibule.

Letní omáčku ze žlutých máslových fazolek dáme na talíř a doprostřed přidáme jednu malou naběračku vepřového perkeltu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Pokud se cukr vynechá nebo nahradí umělým sladidlem, potom je omáčka vhodná i pro diabetiky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Letní omáčka ze žlutých máslových fazolek s koprem a vepřovým perkeltem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.