Snadný recept na bramboračku s čerstvými houbami. Polévku nezahušťujeme jíškou a můžeme ji podávat i jako lehkou letní večeři.
3 stroužky | česnek |
2 lžíce | máslo |
600 g | brambory |
1 ks | cibule |
0.3 ks | celer |
1 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
1 ks | bobkový list |
4 kuličky | nové koření |
400 g | houby čerstvé |
10 kuliček | celý černý pepř |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
drcený kmín | |
čerstvá petrželka | |
mletý černý pepř |
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, vypereme a vložíme do studené osolené vody. Celer, mrkev a petržel očistíme, cibuli a česnek oloupeme a přidáme k bramborám. Vše okořeníme drceným kmínem, bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem a zvolna uvaříme doměkka. Mezitím očistíme čerstvé houby, které podusíme na másle a ochutíme kmínem, solí a pepřem. Uvařené brambory a zeleninu scedíme, polovinu brambor vložíme do vývaru a rozmixujeme. Tím polévku zahustíme. Pak přidáme zbývající brambory, nakrájenou vařenou zeleninu a podušené houby. Polévku krátce povaříme a dochutíme majoránkou a nasekanou petrželkou. Letní bramboračku s houbami rozdělíme na porce, podle chuti posypeme bylinkami a podáváme s pečivem.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena