reklama
hledat uživatel
       

Lepenice

Lepenice jsou šťouchané brambory s podušeným kysaným zelím, cibulkou a majoránkou.


  • 3,0

    710×

    2,9 710
  • 35 min

Postup přípravy

Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody, na polovině sádla podusíme nadrobno nakrájené zelí, které mírně podléváme. Brambory scedíme a rozšťoucháme na kaši, přidáme k nim horké mléko a dušené zelí. Nakonec vmícháme na zbytku sádla osmahlou cibulku a majoránku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lepenice

    Celkový počet komentářů: 5
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Lepenice

      zlatá klasika,my rádi zelí do lepenice syrové a bez majoránky,ale to už záleží na chuti každého

      30.03.2015 15:20:37

    • Láďa
      Láďa

      Sádlo netřeba

      Místo sádla stačí na kostičky nakrájet a vytavit kousek špeku nebo slaniny. Lepenice je pak mnohem lepší

      20.11.2013 07:49:30

    • magdalena (tecka) fidlerova
      magdalena (tecka) fidlerova

      Příště zkusím přidat trochu masa/uzeniny, určitě to vylepší. Ale jinak fajn jídlo, na přípravu nenáročné.

      05.02.2013 12:14:10


    • Michalka
      Michalka

      Ahoj pěkný recept ale k čemu 2 lžíce toho sádla když použijeme jen polovinu? Le jinak pěkně udělaný...

      09.03.2011 11:19:44

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Lepenice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.