reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Lenochův štrúdl se skořicovou krustičkou

Velmi snadný jablečný štrúdl. Recept je vhodný i pro naprosté začátečníky.


  • 4,5

    196×

    4,4 196
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nastrouháme nahrubo. Slupky nám zůstanou v ruce a můžeme si z nich uvařit ovocný čaj s citronem. Šťávu z jablek vymačkáme.

Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto. Z balíčku těsta (400 g) uděláme dva záviny. Střed těsta posypeme prosátou strouhankou (rohlíkovou nebo piškotovou). Na strouhanku nasypeme nastrouhaná jablka a můžeme posypat vanilkovým cukrem. Naše jablka jsou sladká a nepotřebují doslazovat.

Nakonec štrúdl zavineme. Strany těsta můžeme radýlkem nakrájet na hrubší proužky a potom je střídavě z každé strany překládat přes jablka. Štrúdl potřeme bílkem smíchaným s lžičkou skořicového cukru.

Štrúdl pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě.

Lenochův štrúdl se skořicovou krustičkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lenochův štrúdl se skořicovou krustičkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.