reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lehký zeleninový závin

Lehký závin, který můžete podávat v horkém létě nebo v zimě. Místo mražené zeleniny můžete použít čerstvou a výběr je na vás.


  • 3,0

    577×

    2,9 577
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme trochu čerstvé majoránky a máty. Pokud nesolíte, můžete přidat trochu vegety. Opět chvilku restujeme, aby zelenina trochu voněla kořením, a zalejeme vodou. Zeleninu dusíme za občasného míchání zhruba2-3 minuty. Po té zeleninu zahustíme a ještě chvilku vaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.



Listové těsto vyválíme, naskládáme na něj zeleninovu směs (výška 3 - 4 cm) a těsto svineme. Konce potřeme vejcem, pevně spojíme a celý závin potřeme vejcem. Závin položíme na máslem vymazaný plech nebo pečící papír.



Závin vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při 200°C nebo 20 minut při 150°C.


Upečený závin vydáme, necháme vychladnout a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lehký zeleninový závin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.