Doporučujeme vyzkoušet odlehčenou verzi vajíčkového velikonočního salátu. Stačí nakrájet spoustu čerstvé, křupavé zeleniny a místo majonézy přidat kvalitní bílý jogurt. Nejlépe ten, který zraje v kelímku. Dosáhnete tím správné konzistence salátu.
1 hrst | petrželka |
1 lžíce | hořčice |
1 svazek | ředkvičky |
10 ks | vejce natvrdo |
2 ks | řapíkatý celer |
0.5 ks | červená cibule |
400 g | bílý jogurt |
Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Uvařená oloupaná vejce nakrájíme na kostky a každou zeleninu nasekáme trošku jinak, abychom získali rustikální salát, o který nám právě jde. Řapíkatý celer můžeme nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku na jemno, ředkvičky na plátky a vše zlehka promícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. K lehkému vajíčkovému salátu s jogurtem se výborně hodí čerstvě rozpečená bageta. Tento salát není vhodný ukládat do lednice na odležení, proto ho vždy připravíme těsně před podáváním.
Zdroj: Hollandia
Březen je tady a co nevidět se kolem nás začne probouzet jaro. Všichni bychom proto měli s prvním oteplením vyrazit do přírody, načerpat sílu a energii z prvních teplých slunečních paprsků a vstřebat tak do těla první doušky jarní vitality a energie.
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena