1 špetka | sůl | |
1 ks | rajče | |
1 balíček | těstoviny | |
20 dkg | eidam | |
1 ks | okurka | |
1 ks | paprika červená | |
1 ks | paprika zelená | |
1 konzerva | kukuřice sterilovaná | |
1 balíček | tatarská omáčka | |
20 dkg | salám šunkový | |
1 špetka | mletý černý pepř |
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Kukuřici scedíme a masité rajče nakrájíme na kousky. Sýr a salám nakrájíme na kostičky. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vmícháme do nich zeleninu se sýrem a šunkovým salámem. Do salátu vmícháme tatarskou omáčku a podle chuti jej osolíme a opepříme. Lehký těstovinový salát podáváme teplý nebo naopak jej můžeme vychladit.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:katie
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena