reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Lehký rýžový nákyp s jahodami a ovocem

Snadný recept na delikátní nákyp. Doporučuji pro začátečníky i labužníky.


  • 5,0

    13×

    5 13
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

2604 kJ / 622,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Propláchneme rýži a poté vlijeme do vroucí vody. Necháme vařit téměř do změknutí. Mezitím si připravíme ovoce. Do nákypu se nejlépe hodí jahody, meruňky, broskve nebo jablka. Jahody, meruňky a oloupaná jablka nakrájíme na plátky nebo kostičky.

Skoro uvařenou rýži odstavíme, opatrně z hrnce vylijeme vodu. Rýži dáme dovařit, ale tentokrát již v mléce, dokud se nám nevytvoří hustá kaše. Tu poté osladíme, necháme trochu vychladnout, přidáme vejce a řádně promícháme.

Do zapékací misky klademe nejprve vrstvu rýžové kaše, poté ovoce, poté opět trochu kaše, zbytek ovoce a navrch opět rýži.

Bez víka dáme v otevřené míse péct nákyp do předem vyhřáté trouby na asi 200 °C, dokud nám povrch úplně nezezlátne.

Lehký rýžový nákyp s jahodami a ovocem podáváme nejlépe ještě teplý, ale chutná i za studena.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lehký rýžový nákyp s jahodami a ovocem

    Celkový počet komentářů: 1

    • janabat
      janabat

      detom chutilo

      Mnamka dakujem 2rocnej chutilo i 10rocnemu :-)

      05.08.2015 14:49:36


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Lehký rýžový nákyp s jahodami a ovocem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.