reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lehký perník s polevou

Recept na dobrý perník polévaný čokoládou.


  • 4,0

    4 4
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva

těsto



Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto vyšleháme mixérem, podle chuti přidáme rozinky. Těsto přelijeme na plech vyložený pečícím papírem. Ideální doba pečení je cca 20 minut v předehřáté troubě, a to při teplotě 180 °C. Po upečení necháme perník vychladnout.

Mezitím si rozehřejeme tuk, vodu, olej a čokoládu na vaření. Mícháme, až je poleva hladká.

Na vychladlý perník lijeme připravenou čokoládovou polevu a sypeme čokoládovým zdobením, případně můžeme ještě pocákat rozpuštěnou světlou čokoládou.

Lehký perník s polevou necháme před krájením zatuhnout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lehký perník s polevou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.