reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Mražený hrášek vaříme 10 minut ve 3/4 litru vody s lžící olivového oleje, nakrájeným česnekem, špetkou soli a pepře. Popřípadě místo vody můžeme použít kuřecí vývar. Polévka by si měla zachovat jasně zelenou barvu.

Poté vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladké konzistence. Dochutíme bazalkou, citronovou šťávou, zjemníme plátkem másla a dostatečně prohřejeme.

Lehký hráškový krém můžeme podávat s na kostičky nakrájenou a nasucho opečenou houskou a strouhaným parmazánem. Sýr lze nahradit tvarůžky a nakrájená opečená houska se může vynechat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Lehký hráškový krém

Celkový počet komentářů: 4
  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Lehký hráškový krém

    Výborná,, také jsem přidala smetanu ��,, po rozmixovani tycovym mixerem jsem prejela přes síto pro zbaveni zbytku slupek. Navíc jsem ještě přidala trochu muskatoveho ořechu �

    20.10.2017 16:28:53

  • veselagabinka
    veselagabinka

    dobre jednoduche rychle, jen jsem napoprve zrejme malo rozvarila, varila cca 15 min, hrasek byl sice mekky ale neslo mi to rozmixovat rucnim mixerem do hladka, zbyly tam slupky takze struktura kremu nic moc lol

    26.05.2017 15:39:13

  • heya
    heya

    Komentář k receptu Lehký hráškový krém

    moc dobré, jednoduché a rychle hotové!!! :) když jsem dělala po druhé zahustila jsem trochou smetany a mohu říci že to bylo o level lepší !! ;) děkuji

    27.05.2014 20:03:18

  • Marcela
    Marcela

    LEHKÝ HRÁŠKOVÝ KRÉM

    No nevím,mě se to nepovedlo udělat do krému,bylo to hodně vodové :-( nevím kde je chyba.Měla jsem hrášku ještě o 50G víc....chuťově jinak dobré

    19.02.2014 19:47:42

Nalezeno receptů: 4

Přidat příspěvek k receptu Lehký hráškový krém