Lehké těstoviny se špenátem a kuřecím masem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 72494x
Jednoduchý recept, který když jsem zvládla já, zvládne každý. A všem fakt moc chutnal.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Recept se skládá ze tří částí a to z přípravy těstovin, špenátu a kuřecího masa.

Nejprve si připravíme kuřecí maso. Nakrájíme (nejlépe kuřecí prsa) na menší kostičky, okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření, gyros koření) a na troše olivového oleje maso smažíme na pánvi.

Mezitím si dáme vařit dostatečné množství osolené vody, do které, jakmile začne vřít, nasypeme potřebné množství těstovin.

Na přípravu špenátu si najemno nakrájíme cibuli, dáme ji smažit na olivový olej a jakmile jemně zhnědne, přidáme předem rozmrazený listový špenát. Použijeme celé listy, ne krájený nebo mletý. Špenát mícháme a přidáme oba prolisované stroužky česneku a sůl.

Uvařené těstoviny smícháme se špenátem a podáváme na talíře. Na špičku hromádky z těstovin dáme hotové osmažené kuřecí kousky. Můžeme také posypat strouhaným sýrem. Lehké těstoviny se špenátem a kuřecím masem ihned podáváme.

autor receptu:

Lehké těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 3390 běžně 5690 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
26 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Lehké těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Recept se nachází v 110 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lehké těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Celkový počet komentářů: 2
  • oliváč? michal 10.05.2017 10:02:42

    oliváč? vážně? olivový olej se nepouziva na smazeni! je lisován za studena aby se z nej nevyparily latky ktere jsou priznive telu, a vy z nej udelate odpad kterej se rychle prepaluje

    • Re: oliváč? Petr 14.05.2017 07:57:06

      Dobrý den

      Olivový olej o kterém mluvíte je extra panenský, ten se opravdu dělá za studena a je vhodný pro studenou kuchyni. Další oleje (ze zbytků, sběr ze země s aciditou zpravidla vyšší než 0,8 a menší než 1,5) už takové být nemusí a kvalita pokulhává již tam. Olivoý olej vhodný ke smažení je. Látky, které patrně zmiňujete, " odchází " až při vysokých teplotách.

      V receptu výše není o panenském ani čárka. Proto beru váš příspěvek jako " výkřik " do tmy.

      Pro informaci: žiji na Krétě třetím rokem a pravidelně chodím česat olivy a lisovat olej.

      Petr

Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Lehké těstoviny se špenátem a kuřecím masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept