Lehké skořicové řezy

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 800x
Rychlý recept na osvěžující moučník k odpolední kávě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cukry, celá vejce a máslo vyšleháme do hladké konzistence. Postupně přidáváme po jednom tvarohy, potom přisypeme dětskou krupičku a prášek do pečiva. Vše společně šleháme na nejvyšší otáčky asi 2 minuty.

Vzniklé těsto nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Těsto dáme péct do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 35 - 45 minut. Průběžně zkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, tak můžeme vytáhnout.

Zakysané smetany vyšleháme společně s cukrem moučka a nalijeme na úplně vychladlý korpus. Na závěr posypeme skořicovým cukrem podle chuti a skořicové řezy dáme vychladit do lednice.

Lehké skořicové řezy podáváme s šálkem dobré kávy.

Jana autor receptu:

Lehké skořicové řezy

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lehké skořicové řezy

Přidat příspěvek k receptu Lehké skořicové řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept