Lehká zeleninová polévka s pohankou

1 hod | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 557x
Recept na dobrou a zdravou polévku, kterou si bez pepře mohou dopřát i ti nejmenší.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pohanku zalijeme vroucí vodou, slijeme ji, znovu zalijeme horkou vodou. Hrnec s pohankou přikryjeme, zabalíme do deky a necháme 30 minut stát.

Zeleninu očistíme.

Na troše oleje osmahneme na velmi drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a nastrouhanou menší petržel, přisypeme propláchnutou červenou čočku, rýži a zalijeme vodou. Polévku osolíme a vaříme 15 minut doměkka. Nakonec vmícháme měkkou pohanku, promícháme a podle chuti dosolíme, dopepříme a můžeme přidat samozřejmě bylinky - třeba libeček, petrželku apod.

Lehkou zeleninovou polévku s pohankou podáváme horkou.

Michy autor receptu:

Lehká zeleninová polévka s pohankou

Počet přidaných receptů: 3477

Ingredience

na porcí
2,7
slabší recept
7 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lehká zeleninová polévka s pohankou

Přidat příspěvek k receptu Lehká zeleninová polévka s pohankou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept