reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami

Vyzkoušejte recept na rychlou a lehkou rybí polévku s bramborem a bylinkami, kterou podáváme s opečeným toastem.


  • 4,5

    15×

    4,4 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na přípravu tohoto receptu můžeme použít jakoukoli rybu, ať již je to treska, okoun, pstruh nebo kapr.

Rybí porce očistíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku a česnek. Pak přidáme mrkev, brambory a sůl. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem. Jakmile se víno začne vařit, přilijeme vývar tak, aby tekutina dosahovala pouze do výše zeleniny. Na brambory pak rozložíme porce ryby a snítku petržele a rozmarýnu. Vše zakryjeme a zvolna vaříme asi 30 minut, dokud nebudou brambory měkké. Potom rybu vyjmeme a zbavíme kůže.

Zeleninu s vývarem rozdělíme na porce, poklademe kousky ryby a ozdobíme bylinkami. Lehkou rybí polévku s bramborem a bylinkami podáváme s opečenými toasty.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.