Recept na dušené vepřové ledvinky v ostré omáčce na čínský způsob, avšak po česku.
1-2 lžičky | solamyl |
800 g | vepřová ledvina |
nálev | |
---|---|
1 lžička | cukr |
2 stroužky | česnek |
500-600 ml | vývar |
1 ks | cibule |
1 ks | badyán |
30 g | čerstvý zázvor |
0.5 ks | skořice celá |
2 tobolky | kardamom |
8 kuliček | celý černý pepř |
1-2 ks | červená chilli paprička |
4 lžíce | sladké červené víno |
100 ml | Tamari omáčka |
marináda | |
2 stroužky | česnek |
1 lžíce | olej |
2 kelímky | bílý jogurt |
podle potřeby | |
olej | |
vývar na podlití |
Vepřové ledvinky řádně omyjeme, podélně rozkrojíme, očistíme od žlázek a tuku a nakrájíme na nudličky. Pak ledvinky v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Z bílého jogurtu, prolisovaného stroužku česneku, mletého pepře a lžíce oleje umícháme marinádu, do které ledvinky naložíme nejméně na 5 hodin. Mezitím si připravíme nálev. Cibuli očistíme a i se slupkou rozkrojíme na poloviny. Chilli papričky zbavíme semínek. Čerstvý zázvor oloupeme a rozkrojíme na 3 kousky a oloupané stroužky česneku rozkrojíme na půlky. Do rendlíku vložíme cibuli, zázvor, česnek, hvězdičku badyánu, celý pepř, lusk skořice, kardamom a asi 3 - 5 minut pražíme na sucho, dokud se neuvolní všechny vůně. Pak přilijeme víno, cukr, vývar, sójovou omáčku Tamari a vložíme chilli papričky. Vše přivedeme k varu, zvolna zredukujeme asi na polovinu a slijeme do misky přes sítko. Ledvinky vyjmeme z marinády, propláchneme vodou a osušíme. V hluboké pánvi rozpálíme olej, na kterém ledvinky ze všech stran orestujeme, podlijeme zredukovaným nálevem a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme čistým vývarem nebo vodou. Nakonec ledvinky zahustíme solamylem smíchaným s malým množstvím vody. Ledvinky na čínský způsob rozdělíme na porce, podle obliby můžeme posypat nakrájenými chilli papričkami a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže a zelný salát.
Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem
Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím
Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena