Salát pro sváteční a nevšední český stůl.
1 svazeček | pažitka |
1 plechovka | tuňák ve vlastní šťávě |
1 hlávka | ledový salát |
200 g | vařené krevety |
Na tento chutný salát si nejprve připravíme zálivku. Do hrníčku nebo sklenice dáme 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci octa, 1 stroužek česneku, 1 lžíce strouhaného křenu a špetku soli. Vše promícháme.
Salát nastrouháme na kousky do větší mísy, přidáme nasekané krevety a tuňáka i se šťávou. Zalijeme zálivkou, kterou jsme si sami umíchali a salát lehce promícháme aby se zálivka rovnoměrně rozprostřela. Vychlazený salát hustě posypeme jemně nasekanou pažitkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena