reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lázeňská roláda

Velmi rychlý lehoučký dezert.


  • 3,1

    129×

    3 129
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Pekáč (nebo plech) silně vymažeme máslem nebo herou a dáme vychladit. Troubu předehřejeme na 150 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků i bílků přidáme po dvou lžicích moučkového cukru.

Nejlépe ručním šlehačem vyšleháme tuhý sníh. Pak šleháme žloutky s cukrem, do této směsi přidáme 2 lžíce kakaa a opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme do vychlazeného pekáče. Pečeme asi 10 - 12 minut v předehřáté troubě. Korpus na roládu musíme hlídat.

Tato dávka stačí na běžný hlubší pekáč. Také je možno pekáč vyložit pečícím papírem a i ten opravdu silně vymazat.

Korpus na lázeňskou roládu nestáčíme teplý. Necháme jej vychladnout a mažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Poté teprve zavineme. Lázeňskou roládu necháme vychladit, pocukrujeme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lázeňská roláda

    Celkový počet komentářů: 5
    • Jana z VM
      Jana z VM

      Znám ji už celá léta a nikdy bych ji nezkoušela péct jenom tak na plechu, i když vymazaném a vysypaném. Vždycky používám pergamenový papír dobře, opravdu dobře vymazaný sádlem, protože roláda je potvůrka a někdy, když se trošku přepeče(pozor na to!) jde špatně srolovat, Proto je nutno hodně vymazat papír - pergamenový nebo pečící. V létě dávám do šlehačky jahody nebo maliny a nebo ji potírám džemem. Je vynikající a já vždycky peču nejméně dvě.

      13.03.2007 08:12:26

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: roláda

        Přesně tak, hlavně korpus na roládu - pokud je pečený přímo na plechu - se z plechu hrozně špatně dostává, i když je plech dokonale vymazaný. Papír používám i na pečení pizzy. Ta je pak vynikající.

        13.03.2007 20:27:32

    • Jeny
      Jeny

      Re: roláda

      Tento recept znám a je velice dobrý.

      07.03.2007 23:33:01


    • Marie
      Marie

      Lázeňská roláda

      Pekáč v žádném případě nemazat rozpuštěným tukem a pak chladit. Nejdříve vychladit pekáč a pak vymazat studeným tukem nebo máslem. Tak jak někdo můj recept upravil by jste roládu z pekáče nedostali.

      07.03.2007 23:17:27

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: Lázeňská roláda

        No ať čtu, jak čtu, tak v receptu nikde nevidím, že se má pekáč vymazat rozpuštěným máslem. Poznámky týkající se "úprav" bych raději přešla.

        08.03.2007 07:43:32


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Lázeňská roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.