reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lázeňská roláda

Velmi rychlý lehoučký dezert.


  • 3,1

    129×

    3 129
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 726 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Postup přípravy

Pekáč (nebo plech) silně vymažeme máslem nebo herou a dáme vychladit. Troubu předehřejeme na 150 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků i bílků přidáme po dvou lžicích moučkového cukru.

Nejlépe ručním šlehačem vyšleháme tuhý sníh. Pak šleháme žloutky s cukrem, do této směsi přidáme 2 lžíce kakaa a opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme do vychlazeného pekáče. Pečeme asi 10 - 12 minut v předehřáté troubě. Korpus na roládu musíme hlídat.

Tato dávka stačí na běžný hlubší pekáč. Také je možno pekáč vyložit pečícím papírem a i ten opravdu silně vymazat.

Korpus na lázeňskou roládu nestáčíme teplý. Necháme jej vychladnout a mažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Poté teprve zavineme. Lázeňskou roládu necháme vychladit, pocukrujeme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lázeňská roláda

    Celkový počet komentářů: 5
    • Jana z VM
      Jana z VM

      Znám ji už celá léta a nikdy bych ji nezkoušela péct jenom tak na plechu, i když vymazaném a vysypaném. Vždycky používám pergamenový papír dobře, opravdu dobře vymazaný sádlem, protože roláda je potvůrka a někdy, když se trošku přepeče(pozor na to!) jde špatně srolovat, Proto je nutno hodně vymazat papír - pergamenový nebo pečící. V létě dávám do šlehačky jahody nebo maliny a nebo ji potírám džemem. Je vynikající a já vždycky peču nejméně dvě.

      13.03.2007 08:12:26

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: roláda

        Přesně tak, hlavně korpus na roládu - pokud je pečený přímo na plechu - se z plechu hrozně špatně dostává, i když je plech dokonale vymazaný. Papír používám i na pečení pizzy. Ta je pak vynikající.

        13.03.2007 20:27:32

    • Jeny
      Jeny

      Re: roláda

      Tento recept znám a je velice dobrý.

      07.03.2007 23:33:01


    • Marie
      Marie

      Lázeňská roláda

      Pekáč v žádném případě nemazat rozpuštěným tukem a pak chladit. Nejdříve vychladit pekáč a pak vymazat studeným tukem nebo máslem. Tak jak někdo můj recept upravil by jste roládu z pekáče nedostali.

      07.03.2007 23:17:27

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: Lázeňská roláda

        No ať čtu, jak čtu, tak v receptu nikde nevidím, že se má pekáč vymazat rozpuštěným máslem. Poznámky týkající se "úprav" bych raději přešla.

        08.03.2007 07:43:32


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Lázeňská roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.