Lasagne s mletým masem a bešamelem

1 hod | hlavní chod | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 634356x
Recept na jednoduché a vynikající lasagne pro mlsné jazýčky.
Komentáře receptu 61
Uvařil jsem to (Recept vařilo 60 lidí)


Postup přípravy receptu

Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenící směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, trochu cukru, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a necháme asi 20 minut povařit. Pokud máme lasagne nepředvařené, je lepší, když je omáčka trochu řidší, protože se částečně do těstovin vsákne.

Bešamel: Mezitím si na másle připravíme světlou jíšku, kterou na chvilku odstavíme z plotny a zalijeme horkým mlékem. Pak hrnec přendáme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme mléko zhoustnout do požadované konzistence a okamžitě opět odstavíme z plotny. V případě, že vám bude omáčka připadat moc hustá, vrátíme ji zpět na plotnu, přilijeme další horké mléko a postup opakujeme. Pokud nastane opačný problém, v jiném kastrůlku si připravíme ještě trochu jíšky a na plotně ji zapracujeme do bešamelu. Když nám bude hustota již vyhovovat, odstavenou omáčku osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nastrouhaným nebo mletým muškátovým oříškem a zamícháme.

Lasagne: Připravenou zapékací nádobu vymažeme máslem nebo olejem, její dno vyložíme připravenými lasagnemi (buď syrovými, nebo předvařenými - musíme postupovat podle návodu na obalu těstovin), ty pak zalijeme částí špagetové omáčky, částí bešamelu, posypeme trochou strouhaného sýra a poklademe další vrstvu těstovin. Takto pokračujeme, dokud máme dost omáček a těstovin. Poslední vrstvu by měly tvořit lasagne bohatě posypané strouhaným sýrem. Nádobu poté vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 - 30 minut, ale dobu pečení přizpůsobujeme návodu na obalu těstovin.

Po vyjmutí z trouby necháme lasagne s mletým masem a bešamelem chvilku odstát a nakrájené na kostky podáváme.

AnnieV autor receptu:

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Počet přidaných receptů: 16

Ingredience

Vaše cena 4699 běžně 7579 Kč sleva 38 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
291 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Lasagne s mletým masem a bešamelem

Recept se nachází v 567 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem

Celkový počet komentářů u receptu: 61
  • Ital ma pravdu Denisa 18.03.2017 08:58:59

    Super recept to začátečníky je dobrý na odpich, ale rozumný člověk určitě kořenící smes používat nebude :) jídlo je zážitek a ne jen tak něco odflaknout je to každého věc ale všichni musíte uznat ze každá surovina do jídla by malá byt kvalitní :) rajčata-žádný protlak nebo kecup jsem z ČR a taky umím varit z opravdových surovin a kvalitního masa mužů udělat lasane za 50,- pekáč ale udělám pekáč za 400,- protože kvalitní surovina je základ :)

  • Ital ma pravdu Denisa 18.03.2017 08:58:12

    Super recept to začátečníky je dobrý na odpich, ale rozumný člověk určitě kořenící smes používat nebude :) jídlo je zážitek a ne jen tak něco odflaknout je to každého věc ale všichni musíte uznat ze každá surovina do jídla by malá byt kvalitní :) rajčata-žádný protlak nebo kecup jsem z ČR a taky umím varit z opravdových surovin a kvalitního masa mužů udělat lasane za 50,- pekáč ale udělám pekáč za 400,- protože kvalitní surovina je základ :)

  • Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem Andrea 15.01.2015 12:06:15

    Nechápu tady tu kritiku. Kdyby Vám to někdo naservíroval pod nos, tak poznáte prd co v tom je. To miluju tady ty kecy rádoby šéééf kuchařů a mistrů světa, co si myslí, že sežrali knihy o vaření.
    Vaření je hra, zkoušení chutí atd... Ale magoři to nepochopí :-)
    Já určitě vyzkouším, sice dělám jinak, s vínem atd.. ale proč to nezkusit i takto ( víno raději vypiju :-D )

    • Re: Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem PekoBoss 29.01.2017 16:08:20

      Dnes jsem dĕlal toto jidlo poprve a jako každy z receptů jsem si upravil podle toho jsem z ingredijenci sehnal.Dĕkuju všem co jsem tyto recepty davaj a nechapu lidi kteří maji jen krytiku.Tady jsou jen inspirace, ne zakony které se mají dodržovat a věřím tomu, že ti co jsem tak neuctivě píšou tak všechny naše zakony dodržujou. Dĕkuji za inspiraci. Ps: bylo to výborné

    • Re: Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem 30.01.2015 12:07:55

      Mně naskočila husina při přečtení "koření na špagety Vitana".
      Od malička mám játra na dranc, kvůli včas neléčené mononukleóze a tak vařím bez umělých sra*ek.
      Ono to není zas tak těžké...použít pár čerstvých/sušených bylinek místo umělých dochucovadel a jídlo je pak mnohem chutnější.

      Navíc mám sicilsko-italské kořeny a nechápu, proč se češi stále snaží počešťovat tradiční recepty a dávat tam tradiční čechyzmy viz. kačup, hromady eidamu...já do lasagní dávám trochu strouhaného grana padano, do omáčky dávám zavařená drcená rajčata (popřípadě spařím pár rajčat odrůdy býčí srdce, oloupu, nakrájím a dusím spolu s masem).

      Ano, hrát a zkoušet chutě, ale proč do všeho srát umělé dochucovací směsi a ubíjet chuť jídla eidamem?Aby pak vše chutnalo stejně?

      • Re: Re: Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem Jana 21.02.2016 14:22:21

        Mohla bych se tedy zeptat na váš recept na lasagne? :) Na internetu je spousta receptů, ale žádný mě nijak zvlášť neoslovil :)

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem Žanny 11.01.2017 13:24:57

          Dobrý den, na každých 100g hl m dám 1 celé vejce, lžíci olivového oleje, špetku soli a trosku voy. Vyválené pláty davam do zapekací m8sky a pokrývám nadivkou. Přeji, ať se podaří. Dnes již zkouším i celozrnné, jsou také výborný �

      • Re: Re: Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem frances 01.06.2016 20:17:36

        Spiš máš na dranc mozek ty rádoby itale :D

      • Re: Re: Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem lasagne 10.04.2016 09:14:08

        Tak to priste necti ty Italiane!!!!

  • Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem Lili 07.01.2017 10:41:47

    Jaké maso je použito. Hovězí nebo vepřové?

Celkový počet komentářů: 61
Nalezeno receptů: 61
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Často sami sobě nevěnujeme příliš pozornosti, dokud se někde neobjeví problém. Stejně tak zdravé oči, především v mladším věku, většina z nás považuje za samozřejmost. Naše oči jsou však každý den vystavovány mnoha nepříznivým vlivům, ať je to všudypřítomný prach, vítr, pyly, monitor počítače, klimatizace nebo dlouhodobé vypětí díky soustředění.

  • Ordinace v růžové zahradě přijíždí vyšetřit Brno aneb Zdraví v akci

    Ordinace v růžové zahradě přijíždí vyšetřit Brno aneb Zdraví v akci

    Nákupní centrum AVION Shopping Park Brno chystá pro své návštěvníky akci v rozsahu, jaké Brno ještě nevidělo. Desetidenní projekt ZDRAVÍ V AKCI proběhne od 17. do 26. března 2017 v pasáži nákupního centra AVION Brno a IKEA.




přidat nový recept