reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Recept na jednoduché a vynikající lasagne pro mlsné jazýčky.


  • 4,3

    338×

    4,3 338
  • 1 hod

  • 63×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenící směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, trochu cukru, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a necháme asi 20 minut povařit. Pokud máme lasagne nepředvařené, je lepší, když je omáčka trochu řidší, protože se částečně do těstovin vsákne.

Bešamel: Mezitím si na másle připravíme světlou jíšku, kterou na chvilku odstavíme z plotny a zalijeme horkým mlékem. Pak hrnec přendáme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme mléko zhoustnout do požadované konzistence a okamžitě opět odstavíme z plotny. V případě, že vám bude omáčka připadat moc hustá, vrátíme ji zpět na plotnu, přilijeme další horké mléko a postup opakujeme. Pokud nastane opačný problém, v jiném kastrůlku si připravíme ještě trochu jíšky a na plotně ji zapracujeme do bešamelu. Když nám bude hustota již vyhovovat, odstavenou omáčku osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nastrouhaným nebo mletým muškátovým oříškem a zamícháme.

Lasagne: Připravenou zapékací nádobu vymažeme máslem nebo olejem, její dno vyložíme připravenými lasagnemi (buď syrovými, nebo předvařenými - musíme postupovat podle návodu na obalu těstovin), ty pak zalijeme částí špagetové omáčky, částí bešamelu, posypeme trochou strouhaného sýra a poklademe další vrstvu těstovin. Takto pokračujeme, dokud máme dost omáček a těstovin. Poslední vrstvu by měly tvořit lasagne bohatě posypané strouhaným sýrem. Nádobu poté vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 - 30 minut, ale dobu pečení přizpůsobujeme návodu na obalu těstovin.

Po vyjmutí z trouby necháme lasagne s mletým masem a bešamelem chvilku odstát a nakrájené na kostky podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem

    Celkový počet komentářů: 70
    • Andrea
      Andrea

      Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem

      Nechápu tady tu kritiku. Kdyby Vám to někdo naservíroval pod nos, tak poznáte prd co v tom je. To miluju tady ty kecy rádoby šéééf kuchařů a mistrů světa, co si myslí, že sežrali knihy o vaření.
      Vaření je hra, zkoušení chutí atd... Ale magoři to nepochopí :-)
      Já určitě vyzkouším, sice dělám jinak, s vínem atd.. ale proč to nezkusit i takto ( víno raději vypiju :-D )

      15.01.2015 12:06:15

      • Lů

        Re: Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem

        Mně naskočila husina při přečtení "koření na špagety Vitana".
        Od malička mám játra na dranc, kvůli včas neléčené mononukleóze a tak vařím bez umělých sra*ek.
        Ono to není zas tak těžké...použít pár čerstvých/sušených bylinek místo umělých dochucovadel a jídlo je pak mnohem chutnější.

        Navíc mám sicilsko-italské kořeny a nechápu, proč se češi stále snaží počešťovat tradiční recepty a dávat tam tradiční čechyzmy viz. kačup, hromady eidamu...já do lasagní dávám trochu strouhaného grana padano, do omáčky dávám zavařená drcená rajčata (popřípadě spařím pár rajčat odrůdy býčí srdce, oloupu, nakrájím a dusím spolu s masem).

        Ano, hrát a zkoušet chutě, ale proč do všeho srát umělé dochucovací směsi a ubíjet chuť jídla eidamem?Aby pak vše chutnalo stejně?

        30.01.2015 12:07:55

      • PekoBoss
        PekoBoss

        Re: Komentář k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem

        Dnes jsem dĕlal toto jidlo poprve a jako každy z receptů jsem si upravil podle toho jsem z ingredijenci sehnal.Dĕkuju všem co jsem tyto recepty davaj a nechapu lidi kteří maji jen krytiku.Tady jsou jen inspirace, ne zakony které se mají dodržovat a věřím tomu, že ti co jsem tak neuctivě píšou tak všechny naše zakony dodržujou. Dĕkuji za inspiraci. Ps: bylo to výborné

        29.01.2017 16:08:20



    Nalezeno receptů: 70
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Lasagne s mletým masem a bešamelem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.