reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lasagne s mletým hovězím masem

Pravé italské lasagne se připravují s masem jehněčím a s větším množstvím kořenové zeleniny. Ale i trochu upravené po česku jsou chutné.


  • 4,3

    87×

    4,2 87
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Parmezán nastrouháme, mozzarelu nakrájíme na plátky.

Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme z nich slupku. Nadrobno je rozkrájíme. Očištěnou mrkev a petržel nastrouháme, oloupanou cibuli a česnek jemně nakrájíme.

Cibuli a česnek smažíme na rozehřátém oleji, dokud nezesklovatí. Přidáme mrkev a petržel a ještě chvíli smažíme. K zelenině nasypeme mleté maso, oregano a rajčatový protlak. Mícháme a smažíme, dokud se maso nezačne drolit. Přidáme rajčata a společně s masem promícháváme a dusíme do zhoustnutí. Dochutíme pepřem a solí. Odstavíme a necháme chladnout.

Připravíme si bešamelovou omáčku: Máslo rozehřejeme, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Jíšku naředíme mlékem, rozmícháme dohladka a krátce povaříme. Do mléka nasypeme parmazán, sůl, pepř a prohřejeme. Omáčku také odstavíme a necháme trochu prochladnout.

Dno zapékacího pekáčku vymažeme máslem a zalijeme malým množstvím bešamelové omáčky. Poklademe pláty nevařených lasagní, na ně rozetřeme slabou vrstvu mletého masa se zeleninou a takto pravidelně střídáme vrstvu lasagní a masa. Každou vrstvu vždy posolíme, popepříme, můžeme ještě posypat trochou oregana a každou vrstvu polijeme bešamelovou omáčkou. Ukončíme vrstvou nevařených lasagní, kterou také mírně polijeme a rozprostřeme na ni plátky mozzarely.

Pekáček překryjeme celofánem a lasagne s mletým hovězím masem pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Ke konci pečeme chvíli odkryté, bez celofánu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lasagne s mletým hovězím masem

    Celkový počet komentářů: 4
    • lucie.brozova
      lucie.brozova

      loupana rajcata z plechovky

      Recept jsem si trochu usnadnila pridanim loupanych rajcat z plechovky a celeho rajskeho protlaku pro cervenejsi barvicku. lasagne jsou opravdu vytecne.

      03.12.2010 11:10:49

    • Martin Prokeš
      Martin Prokeš

      Chutná po umělé hmotě

      Recept vypadá dobře, ale celofán se při pečení roztekl do jídla. Chutnalo to pak trochu po umělé hmotě, ale jinak dobré! 4 hvězdičky

      06.12.2009 11:27:51

      • xIndian
        xIndian

        Re: Chutná po umělé hmotě

        V receptu se celofánem samozřejmě myslí hliníková fólie alobal. Nikoliv plastové produkty. To pak jídlo samozřejmě chutná po umělé hmotě. Zkuste co příště s alobalem a určitě dáte jídlu 5 hvězdiček :)

        06.12.2009 13:43:12


    • xIndian
      xIndian

      Tento recept je opravdu výborný. Akorát dávám trochu víc protlaku ještě s trochu cukru, aby byla masová náplň více rajčatová.

      16.06.2009 13:57:58


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Lasagne s mletým hovězím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.