reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Lasagne podomácku upečené

Praktický recept na chutné lasagne pro české žaludky.


  • 4,5

    37×

    4,4 37
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Pancettu pokrájíme na centimetrové čtverečky a osmahneme na kapce olivového oleje v dobře rozpáleném kastrolu. Mrkev, celer, petržel a řapíkatý celer pokrájíme na drobné kostičky. Pancettu a zeleninu osmahneme dozlatova. Poté přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

Až je vše pěkně orestované, přidáme čerstvě umleté hovězí i vepřové maso. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Důkladně osmahneme, až v kastrolu nebude skoro žádná tekutina. Potom přidáme česnek a krátce osmahneme. Dále přidáme protlak a opět minutu restujeme.

Vytvoříme si sáček s kořením (bobkový list, nové koření, pepř a rozmarýn) a přidáme do kastrolu. Poté vše zalijeme červeným vínem a stáhneme plamen. Za občasného míchání dusíme hodinu a půl. Dále přidáme loupaná rajčata a podusíme ještě asi půlhodinu. Ragú by nemělo být příliš řídké.

Ragú je dobré vařit v kastrolu s velkým průměrem. Budeme-li vařit ragú ve vysokém hrnci, tak se víno bude dlouho odvařovat a ragú by bylo příliš mastné.

Z másla, mouky a nadrobno pokrájené cibule vytvoříme jíšku. Krátce necháme osmahnout, aby jíška nezačala tmavnout, zalijeme plnotučným mlékem a metličkou důkladně promícháme. Ochutíme solí, bílým pepřem a muškátovým oříškem. Zlehka necháme provařit (alespoň 20 minut) za stálého míchání, aby se bešamel nezačal ode dna připalovat.

Pláty lasagní necháme minutu spařit ve slané vodě, do které přidáme kapku olivového oleje. Po vyjmutí povařených těstovin je nutné je rychle zchladit v míse se studenou vodou.

Do vyššího pekáče (asi 28 x 20 x 6 cm) dáme nejprve vrstvu bešamelu, na ně se vyskládají po celé ploše lasagne a na ně vrstva masového ragú. Potom vše posypeme trochou nastrouhaného parmazánu. Několikrát zopakujeme. Na poslední vrstvu rozložíme lasagne, na ně ragú, na něj bešamel a vše se posype nastrouhaným parmezánem.

Lasagne pečeme asi 35 minut v troubě při 180 °C. Čerstvě upečené lasagne se špatně krájí a servírují na talíř. Pokud potřebujeme servírovat úhledně, tak se musí nechat lasagne vychladnout a potom teprve rozkrájet. Pak je stačí znovu ohřát v troubě. Naservírované lasagne se často nonšalatně zdobí čerstvými lístky bazalky, i když v receptu se bazalka vůbec nepoužívá.

Lasagne podomácku upečené podáváme jako dobrý a vydatný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lasagne podomácku upečené

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.