reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Lasagne po boloňsku

Lasagne po boloňsku

Recept na skvělé lasagne po boloňsku - výborný oběd nebo večeře na italský způsob.


  • 4,5

    74×

    4,5 74
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme asi na 180 ˚C. Lasagne spaříme v osolené vodě s trochou oleje a poté je přendáme do mísy s ledovou vodou. Zastavíme tak proces jejich měknutí a budou potom krásně na skus.

Cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na jemno. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a zeleninu restujeme doměkka a dozlatova. Následně vložíme česnek, rozmarýn, tymián a restujeme, dokud se zcela nerozvine jejich vůně.

Potom přidáme mleté maso a důkladně provaříme. Dále podlijeme červeným vínem, promícháme a vaříme cca 30 minut. Nyní přidáme hovězí vývar a konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme důkladně provařit za občasného míchání a podlévání asi 40 minut.

V mezičase si připravíme bešamelovou omáčku. V menším hrnci přivedeme mléko téměř k varu, přidáme do něj bobkový list, sušenou mletou cibuli a dva hřebíčky. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme cca 5 minut a poté necháme zchladnout.

Na malém rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme jíšku. Z mléka odstraníme hřebíčky a bobkový list a vmícháme do něj jíšku a důkladně pomocí metličky promícháme.

Směs přivedeme opět téměř k varu a za stálého míchání počkáme, až omáčka zhoustne. Ztlumíme teplotu a ještě chvíli povaříme. Omáčka by měla mít lesklou a krásně hladkou konzistenci. Nyní můžeme omáčku dochutit solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

Šunku od kosti nakrájíme na kostičky. Na dno pekáče natřeme připravený bešamel, na něj vrstvíme okapané lasagne a přidáváme vrstvu masové směsi, na kterou přidáme pár kousků šunky. Postup opakujeme až do poslední vrstvy končící lasagnemi, které potřeme vrstvou bešamelu a strouhaného parmezánu.

Pekáč s lasagnemi vložíme do předehřáté trouby na cca 35 - 45 minut a pečeme dozlatova.

Lasagne po boloňsku ihned podáváme jako chutný a vydatný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lasagne po boloňsku

    Celkový počet komentářů: 3
    • Itallo
      Itallo

      Jsou naprosto skvělé. Recept ukládám a doporučuji! Díky.

      17.03.2019 07:53:04

    • Richard Novák
      Richard Novák

      Komentář k receptu Lasagne po boloňsku

      Vyzkoušejte a napište jak se povedli.

      04.07.2017 08:32:38

    • gerta
      gerta

      Lasagne po boloňsku

      Lasagne jsem nikdy nedělala, ingredience jsou pro mne chuťově přijatelné.

      04.07.2017 08:10:34



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Lasagne po boloňsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.