reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lasagne alla bolognese

Recept na tradiční italské lasagne.


  • 4,3

    40×

    4,3 40
  • 1 hod

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Osmažíme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté hovězí maso a promícháváme, dokud není maso hotové. V průběhu přípravy přidáme sůl a pepř a také špetku muškátového oříšku. Přidáme rajčata, mohou být nakrájená, oloupaná čerstvá či z plechovky. Dusíme cca 30 minut, dokud není omáčka hladká. Přidáme trochu skořice a lžičku cukru. Omáčka by měla být sladkokyselá, chuť záleží na použitých rajčatech. Pokud je chuť mdlá, dochutíme rajčatovým protlakem.

Do zapékací misky postupně přidáváme syrové plátky lasagní a hotovou omáčku do pater, jak nám vyjde.

Bešamel si uděláme z másla a hladké mouky, světlou jíšku si rozmícháme ve studeném mléce. Osolíme a přidáme muškátový květ. Přilijeme na pekáček a posypeme strouhaným parmazánem.

Lasagne alla bolognese zapékáme při 170 °C, dokud povrch nezhnědne.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lasagne alla bolognese

    Celkový počet komentářů: 12
    • Prost
      Prost

      Komentář k receptu Lasagne alla bolognese

      Skvělý recept. Pochutnali jsme si.

      23.12.2015 12:44:25

    • Ala
      Ala

      Je to moc dobrý, jen jak poznám, ze jsou ty lasagne měkké?

      27.12.2011 13:28:17

      • Teticka
        Teticka

        Pichni do nich Spejli skrz.

        27.12.2011 13:29:13


    • valkous
      valkous

      Zkusila jsem to a neni to vubec spatne. Asi to neni original recept,a le to rychle a moc dobre.

      05.10.2011 15:43:33

    • jirka
      jirka

      Takhle se lasagne nedělají!!!

      Do Boloňského ragů patří 2 stredně velké cibule, 300g mrkve, 300g celeru, 1dcl olivového oleje, hovězí mleté maso 0,5kg z předku, sůl, trocha bazalky, malinký stroužek česneku na ovonění a pasírovaná rajčata bez peciček 750 ml až litr. Omáčka se dusí ideálně 2 hodiny co půlhodinu se promíchá. Česnek se dává až na konec, když všechny ingredience dokonale prolnou a omáčka SAMA zhoustne, během pomalého dušení se nic nepodlévá ani nezahušťuje!!! Do omáčky se má také přidávat sklenka červeného vína, já ho tam ale nedávám, mám raději jemnější chuť. Do bešamelu patří máslo a hladká mouka na světlou jíšku a 750ml předem ohřátého mléka (ne vařícího) sůl a 1/4 čajové lžičky muškátového oříšku a proboha, žádný cukr, ten sladkoslaný kontr v lasagních dělá právě ta mrkev, tažke NESLADIT!!! Plátky lasagní se nepředvařují, prokládají se sugem a bešamelem, první a poslední vrstvu tvoří ragů, povrch se sype parmezánem, občas pro zjemnění chutě dávám plátky mozzarely, zapékám 45minut.

      02.10.2011 13:32:55

    • biomamma
      biomamma

      Dobré

      27.07.2011 15:21:45

    • Tomáš
      Tomáš

      Tak lasagne bolognese jsem ztvořil podle daného receptu a musím říct,že recept je dost špatný a pokud už to někdo jiný skoušel,tak nic moc a špatně se to vaří.....

      26.07.2011 23:05:22

    • fikkua
      fikkua

      souhlasim s robertmaska tohle nejsou bolonsky lazane ani nahodou..mam to stesti ze varim pod italskym sefkucharem a ten je dela teda trosku jinak.. do bolone prijde korenova zelenina komplet nedavaj se tam rajcata cersvy ani loupany z plechovky ale passata di pomodoro coz je rajcatove pyre a sklada se to nasledovne pekac vytrit olivacem slaba vrstva bolone lasane besamel parmazan bolon lasane a takhle do kola dela 4 vrstvy nakonec besamel a huste zasypat parmikem pece se to asi 45 min na tech 160-80 dle potreby hlavne dejte bacha aby ste meli aspon tim besamelem natreny lasane uplne kopletne jinak se neuvarej a bude to hnus..

      20.06.2011 12:22:06

    • K.H
      K.H

      By me zajimlo co to ma spolecneho s Lasagne bolognese

      27.03.2011 22:13:34


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Lasagne alla bolognese

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.