reklama
hledat uživatel
       

Langusta vařená

Trochu humorný a trochu morbidní recept na výbornou pochoutku, kterou si žádný opravdový gurmán nenechá ujít.


  • 2,9

    996×

    2,9 996
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Obstaráme si langustu (živou nebo mrtvou). Živé langustě nejprve stočíme ocas pod břicho a svážeme ji (aby nevyskočila z hrnce). Vložíme ji do vroucí osolené vody okyselené octem.


Vaříme asi jednu hodinu (podle velikosti). To, že je langusta uvařená poznáme tak, že ji ulomíme jednu nožičku a vyberme maso. Je-li maso měké, bude hotová i celá langusta.


Vyjmeme ji z vody, necháme vychladnout, a pak vybereme maso z krunýře. Nezapomeneme i na ocas a klepeta, kde je maso obzvláště chutné. V misce ušleháme olej se solí, pepřem a octem. Vznikne zálivka, kterou langustu polijeme a dozdobíme plátky citronu.


Podáváme jako delikatesu.

Foto: www.profimedia.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Langusta vařená

    Celkový počet komentářů: 3
    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Langusta vařená

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.