Langoše

45 min | chuťovka | vegetariánský recept | recept zobrazen: 184397x
Recept na rychlé a nenáročné těsto na langoše. Samotné kynutí trvá 3 hodiny.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Mouku smícháme se solí a sodou a prosejeme ji do mísy. Kvasnice rozmícháme v troše mléka, ale nezaděláváme kvásek. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme olej, jogurt, mléko a kvasnice. Vše zpracujeme v hladké těsto.

Větší kastrol vymažeme olejem, těsto do něj vložíme, hrnec přikryjeme poklicí a dáme do lednice na tři hodiny vykynout.

Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučněném prkénku placičky, které v ruce vytahujeme do stran. Smažíme je v oleji dozlatova.

Horké langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a zakapneme kečupem. Dětem je můžeme namazat marmeládou nebo podávat s ovocem a šlehačkou.

Těsto by mělo vydržet v lednici asi týden.

autor receptu:

Langoše

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

3,1
dobrý recept
325 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Langoše

Celkový počet komentářů: 7
  • hehe 25.06.2012 17:48:05

    ahoj hele od kdy se dava testo co ma vykynout do lednice????
    Testo co ma kynout potrebuje teplo.

    jinak moc fajn recept na vyhozeni do wc. hehe

    • Re: hehe michaela 16.08.2016 11:04:20

      mayajaja:
      klasické italské těsto na pizzu kyne podle tradičního receptu v chladu minimálně dvanáct hodin.a ano, kvasnice pro kynutí teplo nepotřebují, pokud se na to nespěchá. teplo je jen urychlovač. ale to už je záležitost zabedněnosti že jo :-)

  • Komentář k receptu Langoše Petrusch 15.02.2015 19:03:33

    Je to zvláštní, ale opravdu těsto kyne v lednici (taky nevím proč). A vykyne krásně. Ten údaj o mléku je samozřejmě špatně - nevím proč, recept sem zadávala mamka, zeptat se jí už bohužel nemůžu.

  • Slůně 13.03.2011 07:04:46

    3/4 L mlíka na kilo mouky? :):) No to jsou snad palačinky, ne? to se nedivím, že to dáváte na pánev tekuté!
    A jak si mám vysvětlit, to, že je recept "PŮVODNÍ"? :) Co to je za obrat, když jsme v česku, je ze slovenska a jde o Maďarské jídlo! :):) Nechápu...
    Mějte se pěkně...

  • Fuj 10.08.2010 12:08:35

    Je to strašné!! Lepí se to jak čuník,a na pánev se to musí lejt lžící.

    NEDOPORUČUJI!!!!!!!!!!!!!

  • Re: 10.11.2007 16:23:05

    půl kg hl.mouky,sůl-smíchat-klasický kvásek-smíchat toť vše,po upečení pomazat jak má kdo rád,,,my máme rádi smíchat kečup s česnekem.Majka

  • ůplně jednoduché langoše 10.11.2007 16:19:21

    tento recept mám od své slovenské kamarádky,je rychlý,výborný,ve finále lepší než-li vaše složité recepty,je to původní recept,přeji dobrou chuť

Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Langoše
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept