Recept na bezkonkurenční langoše - lepší než ze stánku!
2 lžičky | sůl |
1 ks | vejce |
1 lžička | cukr krupice |
500 g | hladká mouka |
150 g | zakysaná smetana |
200 ml | mléko polotučné |
0.5 ks | čerstvé droždí |
na potření | |
---|---|
česnek | |
kečup | |
tatarská omáčka | |
podle potřeby | |
olej na smažení | |
podle chuti | |
tvrdý sýr |
Vlažné mléko nalijeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a promícháme. Do mléka přidáme také zakysanou smetanu, vejce a prosátou hladkou mouku. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Mezitím si připravíme tvrdý sýr, který na jemném struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, uděláme z nich zhruba stejně velké bochánky, které necháme na vále ještě krátce kynout (10 minut). Každý bochánek roztáhneme na placku.
Na pánvi rozpálíme velké množství oleje, langoše musí při smažení plavat. Do rozpáleného oleje opatrně vložíme langoš a smažíme po obou stranách dozlatova. Jde to velmi rychle. Osmažené langoše klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk. Každý langoš podle chuti potřeme česnekem, kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
Langoše podáváme ještě teplé jako sytou chuťovku i hlavní chod.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Venkovní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena