těsto | ||
---|---|---|
4 lžíce | olej | |
2 lžičky | sůl | |
500 ml | mléko | |
40 g | droždí | |
1 kg | hladká mouka | |
20 dkg | bílý jogurt | |
2 lžičky | jedlá soda |
Trochu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku se sodou a osolíme ji. Přilijeme zbylé mléko, olej a jogurt. Nakonec dáme kvásek. Vše vymícháme v hladké těsto a necháme kynout 6 hodin. Pak lžící vykrajujeme bochánky, které buď rozválíme válečkem nebo vypracujeme ručně. V rozpáleném oleji osmažíme langoše z obou stran. Hotové langoše můžeme potřít česnekem, posypat strouhaným sýrem a pokapat kečupem. Můžeme použít i nasladko. Těsto vydrží v lednici až týden.
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Autor:Libča
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena