Langoše, jak je děláme u nás. Z kynutého těsta s jogurtem.
těsto | |
---|---|
4 lžíce | olej |
2 lžičky | sůl |
500 ml | mléko |
40 g | droždí |
1 kg | hladká mouka |
20 dkg | bílý jogurt |
2 lžičky | jedlá soda |
Trochu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné. Rozdrobíme do něj droždí a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku se sodou a osolíme ji. Přilijeme zbylé mléko, olej a jogurt. Nakonec dáme kvásek. Vše vymícháme v hladké těsto a necháme kynout 6 hodin. Pak lžící vykrajujeme bochánky, které buď rozválíme válečkem nebo vypracujeme ručně. V rozpáleném oleji osmažíme langoše z obou stran. Hotové langoše můžeme potřít česnekem, posypat strouhaným sýrem a pokapat kečupem. Můžeme použít i nasladko. Těsto vydrží v lednici až týden.
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
autor Libča
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena