2 lžíce | olej | |
1 špetka | sůl | |
250 ml | mléko | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
25 g | droždí | |
500 g | hladká mouka | |
1 kelímek | bílý jogurt | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
kečup | ||
strouhaný sýr |
Do teplého mléka dáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do osolené mouky přidáme malý jogurt, olej, prášek do pečiva a kvásek. Zaděláme těsto, které necháme kynout necelou hodinu. Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozkrájíme na kousky a rukou těsto roztahujeme do všech stran. Langoše smažíme z obou stran v rozehřátém oleji. Hotové langoše z jogurtového těsta potíráme kečupem, do kterého jsme vmíchali rozmačkaný česnek, a sypeme strouhaným sýrem.
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Autor:Lucie.V1
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena