reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Langoše se zakysanou smetanou

Langoše se zakysanou smetanou

Těsto na langoše vložíme ihned po zapracování do ledničky. Recept na těsto, které můžeme používat celé tři dny.


  • 4,0

    311×

    4 311
  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

17882 kJ / 4271,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Do vlažného sladkého mléka rozdrobíme droždí, necháme chvíli kynout. Vzápětí přidáme mouku se zakysanou smetanou a vejce. Vše promícháme.

Po odležení těsta na dně ledničky, tvoříme langoše a smažíme ve fritovacím hrnci nebo jen na pánvi.

Langoše můžeme podávat s česnekem, tatarkou, kečupem a strouhaným sýrem.



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Langoše se zakysanou smetanou

    Celkový počet komentářů: 26
    • Anna
      Anna

      smetana patří do těsta

      podobný recept mám asi 30 let od kamarádky. Jen tam nedávám vejce a místo kys. smetany stačí bílý jogurt a 2 lžíce oleje.Suroviny zamíchám a těsto dám v igelitovém pytlíku přes noc " kynout " do lednice. Tento recept má tu výhodu, že si odeberete jen potřebnou dávku těsta a zbytek vám vydrží v lednici pár dní. Jednoduché, levné a skvělé.

      13.07.2020 15:07:08

    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Langoše se zakysanou smetanou

      Tento recept už dělám asi 3 roky, celá rodina ho zbožňuje. Ta zakysaná smetana patří opravdu do těsta. když vzejde kvásek, udělat těsto a pak hned do ledničky - vykyne v chladu. Těsto chystám i den předem, je dobře naležené a chutnější, má lepši strukturu.

      13.05.2020 12:53:09

    • jan novak
      jan novak

      Komentář k receptu Langoše se zakysanou smetanou

      Koukněte na nový informační portál http://objevim.cz/ , zprávy, zpravodajství, jsou tmam i recepty

      16.12.2019 10:34:46


    • Radka
      Radka

      Komentář k receptu Langoše se zakysanou smetanou

      Dobrý den, jak dlouho to mám nechat v lednici uležet a mám je nechat kynout po vyndání z lednice? Děkuji

      13.05.2016 13:40:03

    • Peter
      Peter

      smetana navrch

      Prosim Vas, jdete s tim kecupem do..no proste nekam. Langos, tento tradicny madarsky recept (Láng madarsky = Plamen) se podava s cesnekem a se smetanou, a to smetanou az po upeceni, tj namazat. Zadny kecup a pod. Spise se tam hodi nasekat cervenou cibuly, kousky slaniny nebo klobasu, a samozrejme take syr atd. Zaklad je ale smetana a ne do testa, ale navrch.
      kde tady vidite kecup???? https://www.google.cz/search?q =magyar+langos&safe=off&client =ubuntu&hs=Q9n&channel=fs&biw= 1920&bih=1042&source=lnms&tbm= isch

      26.01.2016 17:38:59

      • Milenka Koh
        Milenka Koh

        Re: smetana navrch

        Pro mě je každý recept inspirace. Vždy si jej nějak upravím. Zde např. opravdu ta kysaná smetana je asi na vrch, ale já jsem ji dala do těsta, pak na hodinu do lednice a byly super. Půlku jsem tam nechala týden v ledničce v igelit. pytlíku a dnes udělala, krásně se s ním pracovalo (po vyndání z ledničky půl hod nechat bochánky nakynout), vůbec se nelepilo, šlo krásně roztáhnout a chuťově úplná balada. Takže recept není zákon a fantazii kuchařky se meze nekladou, zvlášť pokud vaří 50 let jako já.....

        18.05.2019 19:00:40

      • Vlasta
        Vlasta

        Re: smetana navrch

        A kde Vy vidíte, že jsou to maďarské langoše? Receptů na langoše je řada. Stačí si vybrat. A je na každém, co si na ně dá. Chcete tradiční maďarský langoš? Tak koukněte na jiný recept. Snadná pomoc. Tady jsme v čechách. A proto si na langoše můžeme dát, co se nám zachce. Dobrou chuť všem.

        19.10.2019 20:18:15

    • Vera
      Vera

      Komentář k receptu Langoše se zakysanou smetanou

      A to testo se nenechava vubec kynout? Hned po zadelani se ma datdo lednice prosim?

      15.09.2015 10:56:21

    • Alena
      Alena

      NIC JEDNODUŠÍHO SNAD ANI NEMUŽE EXISTOVAT

      30.06.2015 17:13:08


    Nalezeno receptů: 26
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Langoše se zakysanou smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.