reklama
hledat uživatel
       

Langoše

Recept na rychlé a nenáročné těsto na langoše. Samotné kynutí trvá 3 hodiny.


  • 3,2

    332×

    3,1 332
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku smícháme se solí a sodou a prosejeme ji do mísy. Kvasnice rozmícháme v troše mléka, ale nezaděláváme kvásek. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme olej, jogurt, mléko a kvasnice. Vše zpracujeme v hladké těsto.



Větší kastrol vymažeme olejem, těsto do něj vložíme, hrnec přikryjeme poklicí a dáme do lednice na tři hodiny vykynout.



Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučněném prkénku placičky, které v ruce vytahujeme do stran. Smažíme je v oleji dozlatova.



Horké langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a zakapneme kečupem. Dětem je můžeme namazat marmeládou nebo podávat s ovocem a šlehačkou.



Těsto by mělo vydržet v lednici asi týden.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Langoše

    Celkový počet komentářů: 8
    • Anna
      Anna

      7,5dl mléka? To nikoho nenapadlo, že když je tam jogutr, tak toho mléka má být jen 1,5 dl? Došlo zřejmě k překlepu a proto není nutné recept hanit. Prostě, kdo umí,tak si poradí bez nadávek. Hezký den.

      12.12.2018 18:12:22

    • Petrusch
      Petrusch

      Komentář k receptu Langoše

      Je to zvláštní, ale opravdu těsto kyne v lednici (taky nevím proč). A vykyne krásně. Ten údaj o mléku je samozřejmě špatně - nevím proč, recept sem zadávala mamka, zeptat se jí už bohužel nemůžu.

      15.02.2015 19:03:33

    • mayajaja
      mayajaja

      ahoj hele od kdy se dava testo co ma vykynout do lednice????
      Testo co ma kynout potrebuje teplo.

      jinak moc fajn recept na vyhozeni do wc. hehe

      25.06.2012 17:48:05


      • michaela
        michaela

        mayajaja:
        klasické italské těsto na pizzu kyne podle tradičního receptu v chladu minimálně dvanáct hodin.a ano, kvasnice pro kynutí teplo nepotřebují, pokud se na to nespěchá. teplo je jen urychlovač. ale to už je záležitost zabedněnosti že jo :-)

        16.08.2016 11:04:20

    • Slůně
      Slůně

      3/4 L mlíka na kilo mouky? :):) No to jsou snad palačinky, ne? to se nedivím, že to dáváte na pánev tekuté!
      A jak si mám vysvětlit, to, že je recept "PŮVODNÍ"? :) Co to je za obrat, když jsme v česku, je ze slovenska a jde o Maďarské jídlo! :):) Nechápu...
      Mějte se pěkně...

      13.03.2011 07:04:46

    • pein-6cest
      pein-6cest

      Je to strašné!! Lepí se to jak čuník,a na pánev se to musí lejt lžící.

      NEDOPORUČUJI!!!!!!!!!!!!!

      10.08.2010 12:08:35

    • marie142536
      marie142536

      půl kg hl.mouky,sůl-smíchat-klasický kvásek-smíchat toť vše,po upečení pomazat jak má kdo rád,,,my máme rádi smíchat kečup s česnekem.Majka

      10.11.2007 16:23:05

    • marie142536
      marie142536

      ůplně jednoduché langoše

      tento recept mám od své slovenské kamarádky,je rychlý,výborný,ve finále lepší než-li vaše složité recepty,je to původní recept,přeji dobrou chuť

      10.11.2007 16:19:21


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Langoše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.