reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lahůdková zapečená krkovice

Zapékaná vepřová krkovice s houbami, uzeninou a sýrem mile překvapí nejednoho labužníka.


  • 3,3

    138×

    3,2 138
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na silnější plátky. Krkovice opláchneme, osušíme, naklepeme a podle chuti okořeníme.

Na třech lžících oleje opečeme plátky masa z obou stran, až začnou červenat. Lžíci oleje rozetřeme na dně zapékací misky a přendáme do ní opečené maso. Troubu předehřejeme na 200°C.

Do výpeku po masu dáme cibuli, zpěníme, přidáme houby, kmín a asi 5 minut za stálého míchání opékáme. Směs navrstvíme na opečenou krkovici, poklademe plátky debrecínské pečeně a plátky sýra.

Hladkou mouku rozšleháme ve smetaně a tím přelijeme připravený pokrm. Lahůdkovou krkovici vložíme do trouby a zapékáme.

Lahůdkovou zapečenou krkovici podáváme s hranolky a zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Lahůdková zapečená krkovice

Celkový počet komentářů: 2
  • dolakpetr23
    dolakpetr23

    Komentář k receptu Lahůdková zapečená krkovice

    taky nám to bohužel nechutnalo :(

    21.02.2014 15:10:19

  • pavel
    pavel

    humus nejvetsi. Proc uzenina? (varianta spanelsky ptacek? ) proc smetana? (varianta svickova?) proc syr? vubec me neprekvapuje ze cesky narod kosi rakovina. s takovym jidlem si nic jineho ani nezaslouzi

    21.01.2011 18:43:44

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Lahůdková zapečená krkovice

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.