Troubu předehřejeme na 160 °C, plech o rozměrech 20x15 cm s vyššími kraji vyložíme pečicím papírem. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh.
Měkké máslo utřeme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou a pomerančovou kůrkou do pěny. Postupně přimícháváme žloutky, jeden po druhém. Do žloutkové směsi přimícháme mák s mandlemi a nakonec sníh z bílků. Ten vmícháme opravdu jemně. Makové těsto nalijeme na vyloženou formu a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Upečený korpus vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Želatinu rozpustíme ve studené vodě. Smetanu vyšleháme, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a poté promícháme s vymačkanou želatinou. Přidáme jemně vyšlehanou smetanu.
Vychladlý korpus potřeme meruňkovou marmeládou a naneseme čokoládový krém, který souměrně rozetřeme. Krém ozdobíme meruňkami a na hoblinky nastrouhanou bílou čokoládou. Lahodné makové řezy dáme do lednice dobře ztuhnout.
Lahodné makové řezy nakrájíme a můžeme podávat.