reklama
hledat uživatel
       

Lahodné crinkles

Vyzkoušejte recept na lahodné cukroví, které je efektní svým popraskaným vzhledem. Bochánky mají zvenku křupavou krustu a vevnitř jsou úžasně měkké a vláčné.


  • 5,0

    5 1
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čokoládu (opravdu s 50% podílem kakaa, kdyby byla víceprocentní, pravděpodobně nezískají žádoucí popraskaný efekt a neroztečou se) a máslo rozpustíme ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce. Necháme odstát, aby měla směs přibližně pokojovou teplotu. Mezitím si v jiné misce vyšleháme vejce s cukrem. Přimícháme i odstátou rozpuštěnou čokoládu s máslem. Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva a postupně vmícháváme do směsi.  Vytvoříme těsto a dáme vychladit do lednice na cca hodinu. 

Připravíme si malou misku s moučkovým cukrem. Těsto odebíráme postupně lžicí a pak tvoříme kuličky, které v misce s cukrem obalíme, neoklepáváme a skládáme na plech s dostatečným odstupem. 

Crinkles pečeme v rozehřáté troubě na 175 °C cca 8 - 13 minut (podle trouby). Můžeme vyzkoušet upéci nejprve pár kousků na zkoušku, aby byly podle našich představ. Tak, aby měly krustu a vevnitř byly vláčné, avšak dopečené. Pokud bychom pekli déle, byly by bochánky až příliš vysušené.

Lahodné crinkles podáváme jako vánoční cukroví či jen jako sušenky ke kávě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lahodné crinkles

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.