reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Čerstvé zelené fazolové lusky očistíme, odkrojíme oba konce, zbavíme je bočních vláken, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

Fazolové lusky dáme do hrnce, zalijeme 800 ml studeného zeleninového vývaru a jemně osolíme. Přidáme bobkový list, celý černý pepř a celé nové koření. Přivedeme do varu a na středním plameni vaříme asi 20 minut.

Na rozehřátém oleji na pánvi opražíme do žemlové barvy hladkou mouku, vmícháme prolisovaný česnek a necháme ho pěkně rozvonět. Poté naředíme asi 500 ml studené vody, rozmícháme do hladka. Hotovou zápražku vlijeme do omáčky a povaříme ještě 15 minut, aby se ztratila surová chuť mouky.

Přilijeme sladkou smetanu, necháme spolu jen projít varem, vypneme plamen a necháme chvíli odstát. Omáčku ze zelených fazolových lusků dochutíme cukrem a octem a vmícháme na jemno posekaný čerstvý kopr.

Lahodnou omáčku ze zelených fazolových lusků servírujeme horkou s volským okem nebo fašírkou. Vhodnou přílohou k omáčce jsou vařené brambory.

Tuto omáčku můžeme připravit i ze zmrazených fazolových lusků, potom je doba vaření podstatně kratší. Jde o voňavé, rychlé a laciné jídlo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lahodná omáčka ze zelených fazolových lusků

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.