reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Lahodná kulajda ze sušených hřibů se smetanou

Lahodná kulajda ze sušených hřibů se smetanou

Kulajda je sytá, velmi chutná a voňavá polévka, kterou možno připravit kdykoliv i ze sušených hřibu a zjemnit máslem a sladkou smetanou. Vyzkoušejte recept na tuto výbornou polévku!


  • 2,8

    35×

    2,8 35
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Do velkého hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme sušené pravé dubáky a sušené lišky. Osolíme, přihodíme bobkový list, celý černý pepř, nové koření, přivedeme k varu a vaříme do změknutí hub. Když jsou houby měkké, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut, dokud nezměknou i brambory.

Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, prudce zchladíme a oloupeme. Vejce nakrájíme na kostičky.

Na másle si zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku a když se rozvoní, zasypeme hladkou moukou, kterou opražíme za stálého míchání. Zalijeme 1/2 litrem studené vody, zásmažku rozmícháme metličkou dohladka a přilijeme do polévky. Povaříme dalších 15 minut, přilijeme smetanu ke šlehání a necháme jen krátce projít varem. Do hotové kulajdy vmícháme najemno nasekaný čerstvý kopr, vypneme plamen a necháme chvíli odstát. Na závěr dochutíme kulajdu ze sušených hřibů solí a octem.

Vejce nakrájené na kostičky dáme do misky a do kulajdy si je přidá každý sám. Lahodnou kulajdu ze sušených hřibů se smetanou podáváme horkou s čerstvým a nejlépe domácím pečivem. Kulajda nejlépe chutná druhý den, když se polévka rozleží a chutě se navzájem propojí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lahodná kulajda ze sušených hřibů se smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.