reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lahodná kulajda ze sušených hřibů se smetanou

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Lahodná kulajda ze sušených hřibů se smetanou

Kulajda je sytá, velmi chutná a voňavá polévka, kterou možno připravit kdykoliv i ze sušených hřibu a zjemnit máslem a sladkou smetanou. Vyzkoušejte recept na tuto výbornou polévku!


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Do velkého hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme sušené pravé dubáky a sušené lišky. Osolíme, přihodíme bobkový list, celý černý pepř, nové koření, přivedeme k varu a vaříme do změknutí hub. Když jsou houby měkké, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut, dokud nezměknou i brambory.

Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, prudce zchladíme a oloupeme. Vejce nakrájíme na kostičky.

Na másle si zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku a když se rozvoní, zasypeme hladkou moukou, kterou opražíme za stálého míchání. Zalijeme 1/2 litrem studené vody, zásmažku rozmícháme metličkou dohladka a přilijeme do polévky. Povaříme dalších 15 minut, přilijeme smetanu ke šlehání a necháme jen krátce projít varem. Do hotové kulajdy vmícháme najemno nasekaný čerstvý kopr, vypneme plamen a necháme chvíli odstát. Na závěr dochutíme kulajdu ze sušených hřibů solí a octem.

Vejce nakrájené na kostičky dáme do misky a do kulajdy si je přidá každý sám. Lahodnou kulajdu ze sušených hřibů se smetanou podáváme horkou s čerstvým a nejlépe domácím pečivem. Kulajda nejlépe chutná druhý den, když se polévka rozleží a chutě se navzájem propojí.

reklama

Přidat příspěvek k receptu Lahodná kulajda ze sušených hřibů se smetanou