reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lahodná játrová omáčka

Recept na lahodnou a rychlou játrovou omáčku vhodnou k rýži nebo knedlíku.


  • 3,5

    11×

    3,5 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 707 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek z kynutých uzlíků krok za krokem

10. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 681 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 756 hodnocení

Jak přežít Velikonoce ve zdraví a nepřibrat

9. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 633 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu a špek nakrájíme na malé kostičky. Játra pokrájíme na středně velké kousky.

Do kastrolu dáme škvařit slaninu i špek. Po dvou minutách přidáme nakrájenou cibuli a opékáme další dvě minuty. Poté přidáme čajovou lžičku mletého kmínu, špetku mletého pepře podle chuti a promícháme.

Přidáme pokrájená játra a necháme je zatáhnout. Dále přidáme čajovou lžičku mletého nového koření a dvě čajové lžičky mleté uzené papriky. Promícháme a podlijeme horkou vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka asi 40 minut.

Po změknutí jater jich část přendáme do misky a uchováme bokem. Zbylou část játrové omáčky rozmixujeme dohladka, dáme znovu na sporák a přidáme dva rozmačkané stroužky česneku a dvě polévkové lžíce polotučné hořčice.

V misce rozkvedláme dvě polévkové lžíce hladké mouky se smetanou. Přilijeme do rozmixované omáčky a na mírném ohni vaříme ještě cca 15 minut.

Před koncem přípravy játrovou omáčku podle chuti osolíme a přidáme menší hrst drcené majoránky. Do omáčky vrátíme zbylá játra, která jsme před mixováním odložili a necháme je v omáčce prohřát.

Lahodnou játrovou omáčku podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lahodná játrová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.