reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ladinova játrová paštika

Recept na výbornou paštiku z kachních jater.


  • 3,7

    3,6 3
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Polovinu kuřecích jater ponecháme vcelku, ostatní játra spolu pomeleme. Smícháme mleté (nejlépe na dvakrát umleté) vepřové maso spolu s játry, přidáme na hranolky pokrájený špek ( cca 0,5x0,5x4 cm), koření na hrubo utlučené v moždíři (pepř 4 barev, nové koření, trošku tymiánu), osolíme.

Formy na biskupský chlebíček vyložíme po celé ploše anglickou slaninou, i přes okraje, aby zbylo na uzavření. Takto připravenou formu naplním do jedné poloviny vzniklou kašovitou hmotou, poté pokládeme kuřecí játra vcelku a na to opět navrstvíme pomletá játra smíchaná s mletým masem.

Na vršek položíme 3-4 bobkové listy a uzavřeme přes okraj přesahující anglickou slaninou. Celou formu uzavřeme alobalem, vložíme do pekáče s horkou vodou tak, aby dosahovala do 1/2 formy.

Kachní paštiku pečeme zvolna v troubě na 160°C, dobře 2 hodiny. Poté vyjmeme z trouby, paštiku zatížíme a nechám vychladnout při pokojové teplotě. Po vychladnutí vyklepneme z formy na připravený alobal, zabalíme a vložíme do lednice a necháme 48 hodin, uležet.

Paštika chutná výtečně, nejlépe s bílou bagetkou, ale jako příloha je vhodné každé pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ladinova játrová paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.