Recept na levnou a rychlou pochoutku paní Irenky z Hradce. Hodí se k vínu.
Hodnocení
3.2
/ 5 (13x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
10 plátků
salám gothaj
4 ks
vejce natvrdo
10 plátků
salám junior
5 lžic
sádlo na smažení
trojobal
2 ks
vejce
5 lžic
strouhanka
5 lžic
hladká mouka
Postup přípravy
Do kastrůlku vložíme vejce. Vejce uvaříme natvrdo.
Než se vejce uvaří, nakrájíme silnější plátky gothaje a slabší plátky salámu junior. Vejce oloupeme a nakrájíme. Kousky vejce zabalíme do plátku junioru a to celé zabalíme do plátku gothaje.
Labužnické závitky obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme nejlépe na sádle.
Labužnické závitky paní Irenky podáváme např. s chlebem. Odleželé jsou výborné i druhý den.