reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Labužnický králík

Příprava je delší, ale budete překvapeni, jak chutná.


  • 4,7

    38×

    4,6 38

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si nálev. Smícháme olej, kečup, hořčici, vodu, sůl, pepř a mletou sladkou papriku.

Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky.

Menšího králíka necháme vcelku, většího rozporcujeme. Vložíme ho do pekáče a zalijeme nálevem. Vše zasypeme plátky cibule, česneku a proužky čerstvých paprik. Přes noc necháme uležet.

Před přípravou vložíme králíka do trouby a pečeme zvolna cca 2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou, přeléváme výpekem a obracíme. Ke konci pečení králíka obložíme plátky slaniny a necháme je rozškvařit. Měkké maso vyjmeme, výpek slijeme, přidáme trochu vody a rozmixujeme. Nemusí to však být, zelenina by měla být dostatečně rozvařená.

Maso na talíři přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Labužnický králík

    Celkový počet komentářů: 5
    • vasatko
      vasatko

      už se těším na dojídání včerejšího oběda, vynikající recept bez umělých dochucovadel (typu masox, vegeta, grilovací koření a jiné chemické směsi)

      03.12.2012 06:29:38

      • imartincova
        imartincova

        aha :-) a hořčice a kečup je asi co ? Nebo si je vaříte sám ? A co je špatného na směsi koření (bez glutamátu) ? Pokud máte na mysli množství soli, kupte si směs bez ní, chemiku... :-))

        16.08.2013 20:32:53

    • sidonia14
      sidonia14

      Pachuť králíka.

      Nelibou pachuť králíku dodávají blány, jimiž je obalen. Stejné je to u se zajícem a jehněčím. Pokud maso pečlivě odblaníte, bude chuť dokonalá. Je to sice piplačka, ale výsledek stojí zato. Před úpravou můžeme také maso ještě naložit přes noc do mléka. Postačí i syrovátka.
      Učila jsem se vařit na faře u strýce faráře, kam jsem jezdila každé prázdniny na měsíc na "vexl". Farská kuchařka Fanynka mě ledaccos naučila a toto je jeden z osvědčených receptů.
      Dobrou chuť.

      29.05.2011 23:39:15


    • Jitka S.
      Jitka S.

      Co se udělá s tím nálevem?

      Paní Stáňo, co uděláte s tím nálevem? Pečete králíka v něm, nebo ho vylejete. Píšete, že podléváte vodou? Tak nevím...

      21.02.2009 20:06:01

    • robert
      robert

      bezva nálev

      u nás doma je to tak, že děcka i moje drahá jedí králika pouze když mají hlad a lednice je prázdná. prý je z toho cítit králík. zkoušel jsem česnek, různé koření, ale chuť králíka zůstala. zkusel jsem i tenhle recept a spokojenost se vrátila mezi vděčné strávníky. tahřtice skvěle vytáhla "chuť králíka" je fakt, že jsem to zasypal směsí koření kuře apolo, ale to je jen abych tomu dal i něco svého. díky dobrý recept

      27.04.2008 20:20:40

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Labužnický králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.