reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Labutě z odpalovaného těsta

Vyzkoušejte s námi místo klasických věnečků nebo větrníků tentokráte labutě. Jsou výborné a nádherně vypadají.


  • 3,4

    85×

    3,4 85
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Do kastrolu dáme mléko, máslo, vanilkový cukr a dáme vařit. Když se směs začne vařit, vmícháme mouku a při mírné teplotě mícháme, dokud v hrnci nevznikne těsto, které se nelepí na stěny.

Těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme do těsta vejce. Můžeme použít elektrický šlehač, ale pouze na nejnižší stupeň otáček.

Těsto stříkáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Ozdobnou hubičkou tvoříme srdíčka na těla labutí a esíčka na krky. Pečeme při teplotě 200 °C po dobu asi 20 až 25 minut. Pozor, během pečení se nesmí otevírat trouba! Těsto by se zničilo.

Mezitím si připravíme krém tak, že koňak, vanilkový cukr a žloutek mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Potom přidáme máslo a vyšleháme do lehkého krému.

Upečená srdíčka rozkrojíme a naplníme krémem. Pomocí krému připevníme i krky, jejichž vršky jsme lehce namočili do rozpuštěné čokoládové polevy.

Zvrchu labutě ještě dozdobíme krémem a můžeme podávat. Je však lepší je na chvíli dát ještě do lednice.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Labutě z odpalovaného těsta

    Celkový počet komentářů: 1

    • Iva
      Iva

      děkuji za zajímavý recept,je to příjemná obměna ...hned použiji

      10.10.2006 07:52:07


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Labutě z odpalovaného těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.