reklama
hledat uživatel
       

Kýta s kukuřicí

Sytá večeře, nebo výborný oběd. To je vepřová kýta s kukuřicí na másle.


  • 4,4

    4,4 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

příloha



Postup přípravy

Na oleji si osmahneme cibuli pokrájenou na kolečka. Smažíme do hněda (cibule nesmí být připálená, ale tak aby chutnala). Pak přidáme okořeněné maso a orestujeme (opečené maso vrstvíme na sebe v pánvičce), pokud se nám maso přismahne, je to v pořádku. Dodá to tu správnou barvu šťávě, kterou uděláme tím, že maso podlijeme trochou vody a necháme provařit. Když je maso měkkém vyjmeme ho na stranu a doděláme omáčku.

V rendlíčku si rozpustíme máslo - může ho být víc. Na rozpuštěné máslo přidáme mladou mraženou kukuřici a dusíme na másle do měkka, trochu osolíme a opepříme. Potom připravenou kukuřici vložíme do pánvičky se šťávou necháme povařit a pak zahustíme provaříme, přidáme maso a necháme chvíli prohřát a podáváme s vařenými brambory.

Kýta s kukuřicí nepotřebuje další přílohu, ale můžeme podávat s vařenými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kýta s kukuřicí

    Celkový počet komentářů: 1

    • Kateřina
      Kateřina

      Komentář k receptu Kýta s kukuřicí

      Velmi dobrý recept, nechápu proč má tak nízké hodnocení...

      17.09.2014 18:31:09

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kýta s kukuřicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.