reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kýta na smetaně se sýrem

Výborné jídlo pro sobotní nebo nedělní večeři.


  • 4,8

    18×

    4,7 18
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na tenké plátky (cca 1 cm/plátek), okořeníme steakovým kořením, osolíme, opepříme a vše zaklepeme paličkou jemně do masa. Maso položíme do mísy nebo pekáče do vrstev, přičemž každou vrstvu pokapeme sojovou omáčkou a polijeme trochou olivového oleje. Vše dáme odležet tak na 1 - 2 hodiny. Žampiony nakrájíme na plátky.

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme plátky masa a orestujeme je z obou stran. Maso vložíme do pekáče a zasypeme tymiánem, dle chuti výpeku můžeme maso dopepřit. Dáme do předehřáté trouby péct a maso podle potřeby podléváme. Když je vepřové téměř měkké, přidáme žampiony. Když žampiony změknou, zalijeme vše kelímkem smetany. Před ukončením zasypeme nastrouhaným sýrem, dolijeme zbytek smetany a opět vrátíme do trouby. Když smetana trochu zhoustne, vyndáme kýtu na smetaně z trouby.

Kýtu na smetaně se sýrem podáváme nejlépe s rýží, hranolky, americkým či vařeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kýta na smetaně se sýrem

    Celkový počet komentářů: 3
    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kýta na smetaně se sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.