Kyselo z Krkonoš

45 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1275x
Tradiční krkonošská pochoutka. Recept na vydatnou polévku s houbami a brambory.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Chlebový kvásek připravíme jednoduchým způsobem. Celozrnnou pšeničnou nebo žitnou mouku dobře smícháme s teplou vodou a necháme pod utěrkou na teplém místě alespoň 24, ale nejlépe 48 hodin stát. Do jiné nádoby nalijeme půl litru studené vody a do ní den před vařením namočíme houby a kmín. Vodu z hub (i s houbami) zavaříme asi 10 minut.

Chlebový kvásek postupně zašleháváme do houbového vývaru a necháme společně 20 - 30 minut provařit. Oloupané brambory uvaříme doměkka a poté přidáme do polévky.

Na másle orestujeme na jemno nakrájenou cibulku dosklovata, přilijeme rozmíchaná vejce a připravíme míchaná vajíčka, nakonec přidáme pažitku. Míchaná vejce vložíme do předehřátých talířů společně s překrájenými bramborami a zalijeme horkou polévkou.

Kyselo z Krkonoš podáváme jako sytou chutnou polévku s chlebem nebo pečivem.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

Zdeněk Pohlreich autor receptu:

Kyselo z Krkonoš

Počet přidaných receptů: 186

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kyselo z Krkonoš

Přidat příspěvek k receptu Kyselo z Krkonoš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept