reklama
hledat uživatel
       

Kysané zelí 2

Labužnické dušené zelí se slaninou je velmi známé jako příloha k hlavním jídlům.


  • 2,9

    982×

    2,9 982
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

442 kJ / 105,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 695 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Postup přípravy

Kysané zelí zalijeme trochou vývaru nebo vody. Přidáme kmín a zelí uvaříme téměř do měkka.

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zpěníme ji, zaprášíme moukou. Směs krátce osmažíme, přidáme k zelí a ještě chvíli povaříme. Zelí podle chuti přisolíme.

Kysané zelí podáváme s masem a přílohou podle chuti.

Foto: Vojtěch Leman

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kysané zelí 2

    Celkový počet komentářů: 2

    • Josef Dostál
      Josef Dostál

      Drobná redukce receptu 2

      Celý život mám nejraději kysané zelí vařené jako v receptu.
      Stačí mi ale po uvaření zelí je slít a uškvařenou slaninu pouze zamíchat do zelí. Nemusí být ani vývar ani jíška.

      26.12.2013 18:59:40

    • Sob
      Sob

      chvála zelí

      Jednoduché, rychlé a velmi chutné. Já mám zelí rád na všechny způsoby. Učím se vařit základní jídla a tenhle web je pro mne studnicí poznání :-) Díky

      15.07.2010 11:47:15


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kysané zelí 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.