reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek z droždí, poloviny mléka, lžičky cukru a necháme na teplém místě vykynout. Do mísy dáme hladkou mouku, 1 vejce, trochu soli, 3 lžíce oleje, zbytek mléka a vzešlý kvásek. Necháme vykynout na teplém místě.

Po dobu kynutí si připravíme náplň do závinu. Na oleji osmahneme třetinu anglické slaniny nakrájenou na nudličky, přidáme špenát, utřený česnek se solí a pepř. Necháme vydusit vodu. Odstavíme a necháme vychladnout. Z vykynutého těsta vyválíme placku 1/2 cm tlustou. Propícháme jemně vidličkou. Posypeme slabě strouhankou, poklademe plátky anglické slaniny, potřeme připravenou špenátovou směsí a přidáme plátky hermelínu. Závin buď srolujeme nebo jen přehneme přes sebe. Znovu propíchneme na pár místech. Nachystaný kynutý závin potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na vymazaném plechu ve vyhřáté troubě 1/2 hodiny při 150 °C.

Kynutý závin plněný špenátem, anglickou slaninou a hermelínem můžeme podávat ještě teplý nebo za studena, vždy chutná výborně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kynutý závin plněný špenátem, anglickou slaninou a hermelínem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Dáda
      Dáda

      Komentář k receptu Kynutý závin plněný špenátem, anglickou slaninou a hermelínem

      Na 250g mouký, není 2 deci mléka moc?

      18.07.2016 18:14:58

    • mirinda
      mirinda

      mnamka

      16.10.2012 09:59:37


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kynutý závin plněný špenátem, anglickou slaninou a hermelínem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.