reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kynutý rebarborový koláč

Rebarbora roste hojně na našich zahrádkách. Využijte její bohatou úrodu k přípravě kynutého koláče.


  • 4,3

    43×

    4,2 43
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

na ozdobu

těsto



Energetická hodnota

17678 kJ / 4222,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Z trošky mouky, cukru, poloviny vlahého mléka a droždí připravíme řídké těstíčko, které necháme vykynout.

Mouku prosejeme se solí a nastrouhanou kůrou asi z poloviny citronu. Máslo rozpustíme. Žloutek oddělíme od bílku. Pak kvásek, máslo, vlahé mléko, žloutek a mouku promícháme a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme jej asi půl hodiny kynout na teplém místě.

Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo 2 kulaté koláčové formy) stejnoměrně roztáhneme těsto. Okraje trochu vytlačíme. Necháme chvíli dokynout. Mezitím si připravíme rebarboru a drobenku.

Dva až tři řapíky listů rebarbory (záleží na jejich velikosti) opláchneme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rovnoměrně ji poklademe na těsto a posypeme drobenkou.

Drobenku připravíme smícháním rozpuštěného másla s moučkovým cukrem, hrubou moukou a cukrem vanilkovým. Rukou rozdrobíme na koláč.

Rebarborový koláč pečeme pozvolna asi 40 minut. Vychladlý posypeme cukrem s vanilkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kynutý rebarborový koláč

    Celkový počet komentářů: 4
    • Jirka
      Jirka

      dobry den co to je za blbost 1/4 lmleka na 500g mouky

      23.06.2019 12:45:57

    • Janes
      Janes

      Komentář k receptu Kynutý rebarborový koláč

      úžasné těsto, doporučuji vyzkoušet

      24.11.2013 10:28:13

    • Honzka
      Honzka

      Horké máslo

      Máslo nemůžete dát na kvasnice, když je horké, musí se nejdříve zchladit.. Určitě je to ta příčina nevykynutí těsta.

      18.06.2012 09:40:13


    • Freya
      Freya

      Dobrý den, mám na Vás dotaz...
      Bohužel jsem z nepozornosti a dost velké hlouposti připálila máslo... Bylo hodně černé, ale přecedila jsem jej a zbytek dala do těsta. Pro jistotu jsem rozpustila dalších - nakonec asi 70 g.
      Teď jsem zoufalá, protože mi těsto vůbec nenakynulo.. nedá se míchat, je tuhé, nemám možnost tam nijak vehnat vzduch, aby se v těstě vytvářely bublinky. Na lžíci se od začátku vůbec nelepilo.
      Myslíte, že to připálené máslo mohlo nějak zlikvidovat kvasnice? Nebo je to proto, že jsem tu následující dávku nalila do těsta aniž bych dostatečně dlouho počkala, až zchladne (že bylo moc horké)? Nebo že másla bylo nakonec příliš mnoho?

      Předem moc děkuji za odpověď

      16.06.2012 19:49:02


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kynutý rebarborový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.