reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kynutý koláč s tvarohem a drobenkou

Recept na úžasně vláčný kynutý koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou.


  • 0

    0 0
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

náplň

náplň 2

těsto



Postup přípravy

Do mísy odvážíme mouku, po krajích osolíme. Uprostřed vytvoříme důlek, nasypeme sušené droždí, přidáme cukr, žloutky, citronovou kůru, olej, sádlo, vymísíme a necháme 45 minut kynout.

Mezitím si připravíme náplň. V misce prošleháme jeden vaničkový tvaroh, jeden v alobalu, zakysanou smetanu, šťávu i kůru ze 2 limetek (nebo 1 citronu), půl balení vanilkového pudinku a mletý cukr podle chuti. 

Vykynuté těsto přemístíme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem, rozprostřeme tak, aby vznikla spodní část koláče. Potřeme tvarohem, posypeme ovocem, zde použity zavařené meruňky a rozmrazeny rybíz. Posypeme drobenkou. Na drobenku použijeme dva díly polohrubé mouky k jednomu dílu másla a stejnému množství cukru. Tip - polovinu mouky lze nahradit strouhaným perníkem a také můžeme přidat lžičku skořice.

Kynutý koláč s tvarohem a drobenkou pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 35 minut.

Koláč s tvarohem a drobenkou podáváme jako dezert ke kávě či čaji.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kynutý koláč s tvarohem a drobenkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.