reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kynutý koláč s třešněmi a drobenkou

Skvělý recept na kynutý koláč s drobenkou.


  • 4,6

    4,5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

náplň

těsto



Energetická hodnota

9639 kJ / 2302,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Do misky s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a trošku zamícháme. Misku s kváskem přikryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme odpočívat.

Mezitím, co nám kvásek odpočívá na teplém místě, si připravíme základ na těsto. Do větší mísy nasypeme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme vejce a nalijeme rozehřáté máslo. Když máme kvásek pěkně nakynutý, přidáme ho k ostatním surovinám. Všechny ingredience smícháme dohromady a pod čistou utěrkou na teplém místě necháme kynout asi 1 hodinu.

Pokud máme těsto zadělané, můžeme se pustit do drobenky. Cukr krystal smícháme dohromady s hrubou moukou a máslem. Vznikne nám skvělá drobenka, kterou necháme odpočívat, dokud nebude těsto vykynuté.

Jestliže nám už těsto vykynulo, můžeme se pustit do pečení. Těsto si rozdělíme na tak velké kusy, jaké jen potřebujeme. Každý pečeme na jiném plechu. Na plech předem vyložený pečícím papírem rozprostřeme rukama těsto. Pokud se bude těsto lepit, namočíme si ruce. Pokud máme těsto rozprostřené, nasázíme na něj ovoce podle chuti, jaké máme rádi, například třešně, višně, borůvky nebo švestky.

Koláč nakonec posypeme drobenkou a dáme péct asi na 180 °C po dobu 30 - 40 minut. Každý podle své trouby.

Kynutý koláč s třešněmi a drobenkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke svačině.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kynutý koláč s třešněmi a drobenkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.